Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Švýcarská firma Crypto AG byla dlouhodobě zavedena jako dodavatel šifrovaných komunikačních systémů pro vlády celého světa. The Washington Post a ZDF ovšem nyní odhalují, kdo ji ve skutečnosti dlouhodobě vedl.
roníček (2) | 17.2.202021:40
Takže se vlastně jednalo o podvodné jednání, kdy kupující za své peníze dostal šunt, který neplnil, to co měl.
Odpovědět0  0
DrQQ (301) | 12.2.202013:38
Proto také recepty na piškot šifruji s pomocí vlastní kódové tabulky.
Odpovědět7  0
wrah666 (6205) | 12.2.202012:52
Paráda. A hlavně, že šmejdi co dělají tohle a aktivně odposlouchávají a sledují kohokoliv neustále šíří řeči, že by to zlá Čína dělat MOHLA..
Odpovědět2  6
hurvinek (65) | 12.2.202013:43
Koukám, že wrah666 opět za pár šušní i z vlastní fanatické hlouposti šíří v diskusích nenávist proti zkaženému západu a jeho oko se leskne hrdým dojetím při vzpomínce na čínské soudruhy či vlastizrádce Zemana. Smutný obraz morálního úpadku české společnosti.

Každý rozumný člověk ví, že ve světě každý odposlouchává každého. Každý stát má své bezpečností služby, které získávají informace ne zrovna standardním způsobem a je jen správné se proti tomu bránit. A přesně z toho důvodu je bezpečnostním rizikem nechat Huawei stavět 5G infrastrukturu, protože když někdo vloží do svého HW zadní vrátka, odhalit to nejde. To je i případ Crypto AG, kde byla zadní vrátka neodhalena desítky let. Jen hlupák by si nechal nepřítele vlézt do týlu. Stejně tak do dělá Čína a Rusko, které se snaží zbavovat západní technologie. Jen duševní ubožák a vlastizrádce wrah666 se nás snaží přesvědčit, že když to dělá Čína, je to v pořádku, ale od USA je to zločin.
Odpovědět4  3
wrah666 (6205) | 12.2.202013:59
Čína by to teoreticky dělat MOHLA. Když kauza vypukla, dostali asoftware i nákresy hardwaru stovky odborníků a všichni shodně tvrdí, že to tam teď není, jen by teoreticky do budoucna mohlo přijít.. Oproti tomu ­"kamarádi­" z USA to už desítky let DĚLAJÍ. Nedochází ti ten rozdíl? Jedni by teoreticky mohli, druzí to prokazatelně zneužívají už mnoho let..
Odpovědět3  3
hurvinek (65) | 12.2.202014:13
Obávám se, že opět nemáš pravdu. Asi nečteš zprávy a informace z IT. Každou chvíli se objevují informace, že Čína, Rusko i USA a jiné státy někho šmírují, někam se hekují, mají někde trojské koně a tak podobně, takže tvá tvrzení, že Čína by mohla, ale nedělá to je tak naivní, že to ani ty nemůžeš myslet vážně. Navíc ti každý odborník potvrdí, že zadní vrátka v HW se prostě zjistit nedají! Odborník může koukat na nákresy HW až do konce vesmíru a nic nezjistí. I samotné firmy vyrábějící HW, třeba Intel, mají ve svých návrzích zneužitelné chyby desítky let a sami o tom neví. Pokud by Čína do svého 5G HW nějaká zadní vrátka dala, zjistit se to nedá. A tak je jen a jen dobře nenechat Huawei tuto páteřní infrastrukturu stavět. Stejně se o to snaží Rusko, Čína a další státy, které nemají ze západem dobré vztahy. Ti také, pokud mohou, sází na vlastní nebo opensource řešení. Je smutné, že někdo oprávněnou obavu západu o bezpečnost považuje za svinstvo, ale u diktátorských režimů je to v pořádku. Kdy jsi naposledy hořekoval nad zločiností Číny, která blokuje služby amerických firem? A nevadí ti ani, že Rusko se zbavuje Windows a napadá je jako špehovací program, aniž by k tomu mělo důkazy?
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 12.2.202014:23
Ale sleduji. A ty údajné důkazy jsou méně důvěryhodné, než propaganda třetí říše. Obvykle se zakládají na : My to víme, máme důkazy, ale nikomu je nemůžeme ukázat. Akorát na naivní blbečky to platí.
Odpovědět1  4
hurvinek (65) | 12.2.202014:38
Potom je ovšem obrovské štěstí, že tu máme osvéceného wraha666, který jasnozřivě všechny negativní zprávy o Číně a Rusku prohlédl jako lživé a jakákoli negatiiva o USA odhalil ve světle pravdivost. Je pro mne uklidňující zjištění, že ty režimy, které nechávají zmizet protivládní aktivisty, šikanují odpurce režimu a násilně potlačují opozici, nikdy nikoho nešmírovaly a že to dělají jen naši západní spojenci. Hned jdu vyhodit svého Samsunga a jdu si pro Huawei a jednou snad budu mít hlavu tak hluboko v čínském análu jako ty.
Odpovědět3  1
indyan (78) | 13.2.20209:06
Ono stačí provozovat nějakou infrastrukturu ­(servery­) na Intranetu a vyhodnocovat útoky a pokusy o ně. 90% je Rusko­/Čína. A pokud dojde k hacku, ty ho odstraňuješ a ještě se ti tam v tu chvíli ten debil, správce bota z Leningradu ­- Šedova ulice osobně připojí, aby zkontroloval, co se děje, tak je vymalováno.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.